Suomen talveen kuuluu hyvä ruoka. Pataruoat ovat helppoja ja maukkaita.
Siis:
Pakkasesta löytyi porsaan kasslerpala (reilu kilo).
Pilko liha isoiksi kuutioiksi ja tee pinta pannulla.
Siirrä se pataan tai muuhun astiaan, jossa voit uunissa hauduttaa.
Pilko porkkanat (3), palsternakan pala, lantun pala, sipulia maun mukaan ja murskaa valkosipuli.
Voit hieman esikypsentää juureksia, jos haluat.
Raasta sekaan hieman tuoretta inkivääriä.
Siirrä kaikki haudutusastiaan (taisin lisätä pari siivua pekonia silputtuna ja paistettuna... ;) )
Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää pari laakerinlehteä ja murskaa joukkoon kaksi lihaliemikuutiota.
Lisää (keitettyä) vettä niin, että ainekset eivät juuri ja juuri peity.
Sekoita niin, että lihat jäävät pintaan.
Sitten uuniin 175 graadia noin tunti.
Sekoita välillä, jolloin lihat saavat hienon pinnan.
Lisää Mustapekka-kermaa loraus ja tavallista kermaa maun mukaan.
Hauduta yhteensä noin kolme tuntia.
Suurusta neste lopuksi ja lisää päälle persiljasilppua.
Sitten tarjolle esimerkiksi peruna-bataattimuusin kanssa... :)
Kauppalappu:
- Porsaan lihaa syöjämäärän mukaan
- Porkkanoita
- Palsternakan pala
- Lantun pala
- Sipuleita
- Valkosipulia
- Inkivääriä
- Kerma
- Mustapekka-kerma
Taas oletan, että perusmausteet löytyvät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti