Käytä mielellään tiukkoja ruoanlaittoon soveltuvia kertakäyttökäsineitä.
Kokeile, mistä kohdasta pääset helpoiten kanan ihon alle ja levitä mausteseosta lihan ja nahan väliin.
Jätä sen verran, että voit ohuesti voidella tahnalla kanan myös päältä.
Kana saa nyt maustua muutaman tunnin, vaikka seuraavaan päivään...
Ota kana noin tuntia ennen valmistamista huoneenlämpöön.
Hiero kanan sisään suolaa pari teelusikallista. Laita kana kannelliseen pataan ja lorauta runsas puoli litraa kananlientä sekaan. Lisää joukkoon kanelitanko katkaistuna ja kardemummaa runsas teelusikallinen. Kansi päälle ja uuniin (parisataa astetta). Anna olla kolme varttia.
Lohko muutama pieni sipuli (itse käytin viisi pientä salottisipulia) ja lisää pataan, sekä muutama kuivattu, kivetön taateli. Voitele kanan pinta voisulalla ja laita takaisin uuniin ilman kantta. Voit laittaa paistomittarin paksuun kohtaan reidessä. Asteita pitää olla noin 77. Voit havaita kypsyyden myös siitä, miten liha alkaa irrota luusta. Muista paistaa kypsäksi asti!!!

Kauppalappu :
- Kana (noin kiloinen). Voit kokeilla myös broilerista, mutta käyttäytyy eri lailla.
- Sipuleita (salotti?)
- Kanaliemikuutiot (ellet tee itse lientä)
- Kivettömiä taateleita
- Kardemummaa
- Kanelitanko
- Voi
- Valkosipuli
- Inkivääri
- Sitruuna
- Juoksevaa hunajaa (Akaasia)
- Oliiviöljyä
- Ras El Hanout-maustetta (löytynee maustekaupoista tai isoimmista marketeista)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti