keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Fenkolikeitto

Keitot eivät ole olleet niinkään omaa alaani, eikä varsinkaan fenkoli!
Siispä pois mukavuusalueelta.

Siisti kilon verran fenkolia (varsiosat mieluusti pois, tuppaa jäämään säikeitä) ja pieni se
suikaleiksi. Pieni myös isohko sipuli (salottisipulissa hieman hienostuneempi maku), pari kynttä valkosipulia ja freesaa niitä kattilassa kunnes alkavat pehmetä.

Lisää 7dl vettä ja pari kasvisliemikuutiota. Anna kiehuskella ja pehmetä kunnolla.
Lisää perinteinen Koskenlaskija pienemmäksi murusteltuna ja sekoittele rauhallisesti, kunnes
sulaa ja sakenee.

Aja sauvasekoittimella tms. hienoksi ja lisää pari desiä valkoviiniä (makutottumus määrittää laitatko kuivaa, vai puolikuivaa), pyöräytä pippuria sekaan ja purista limestä mehua ainakin ruokalusikallisen verran. Annostele lautasille ja lisää päälle hieman yrttiöljyä.

Lämpimän patongin kanssa tarjolle!


Kauppalappu :

- 1kg fenkolia
- Sipulia
- Valkosipulia
- Kasvikuutioita
- Koskenlaskija, perinteinen
- Lime
- Yrttiöljy
- Valkoviini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti