perjantai 1. maaliskuuta 2019

Teriyakilohta ja tomaattiriisiä.

Poista lohifileestä (n. 800 gr.) nahka ja leikkaa se annospaloiksi.
Sekoita teriyakikastike (vähintään desi), puolen limen mehu, pari teelusikallista
raastettua inkivääriä ja tuoretta chiliä vahvuuden mukaan.
Siirrä lohet kulhoon ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua vähintään pari tuntia, välillä
käännellen.

Kuivaa liika marinadi pois ja suolaa kalat. Paista grillissä tai pannulla kypsäksi välillä käännellen.
Koristele ruohosipulilla.

Kuumenna pannulla öljy ja lisää iso, silputtu punasipuli, valkosipulimurska (pari kynttä) ja pari
kuutioitua tomaattia. Paista, kunnes pehmenevät. Lisää kaksi teelusikallista sahramia ja kaksi ruokalusikallista tomaattipyrettä.
Lisää 300 gr. jasmiiniriisiä, suolaa ja mustapippuria. Kaada mukaan 6 dl vettä.
Paista, kunnes neste imeytyy riisiin ja kyspyttää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti