lauantai 20. syyskuuta 2014
Ankkaa, pekonipapuja, punaviinikastiketta sekä perunaviipaleita.
Tämän menun "idea" oli alunperin Laurikaisen Jyrkin, mutta pitihän sitä päästä vähän muuttelemaan :)
Ota ankan rintafileet ajoissa huoneenlämpöön (sulata pakasteet jo aiemmin)
Viiltele veitsellä rasvapuolelle viiltoja ristiin.
Mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla.
Aseta fileet rasvapuoli alaspäin kylmälle pannulle ja paista pinta molemmin puolin.
Laita ne sitten n. 200-asteiseen uuniin vartiksi (riippuu uunista), mittaa fileen sisälämpö
(50 astetta jättää hieman roseeksi).
Anna hetki vetäytyä ennen tarjoilua.
Paista pieniksi silputut pekonipalat rapeiksi.
Keitä varovasti pavut ja lisää ne pekonien seuraksi pannulle.
Mausta maun mukaan (pekoneissa on suolaa...)
Silppua sipuli ja tuore timjami ja laita kattilaan punaviinin kanssa (n. 3-4 desiä)
Keittele miedolla lämmöllä ja tarkista itse punaviinin maku ;)
Lisää esim. Demi-glace-kastikepohjaa tai tee sellainen itse.
Sekoittele hyvin ja keittele kasaan.
Siivilöi ja tarkista maku. Suolaa ja pippuria lisää, jos tarvitsee.
Heitä mukaan voinokare ja sekoita hyvin.
Kuori perunat ja viipaloi noin sentin paksuisiksi.
Laita uunipellille n. 225 graadia.
Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Paista kunnes pinta on kauniin ruskea.
Sitten vaan koko juttu tarjolle :)
Kauppalappu :
- Ankan rintafileet (ainakin Sepon Lihatorilta saa suoraan hyllystä)
- Sipulia
- Timjamia
- Demi-Glace (jos laiskottaa)
- Voi
- Pekoni
- Pavut
- Punaviini
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti