perjantai 30. elokuuta 2013

Lammas - tai naudanjauhelihapiirakka.

Tässäpä askaretta, mutta kannattaa :)

Laiskemmille: levitä sulanut valmis piirakkapohja uunipellille.
Tosi kokeille: tee piirakkapohjataikina

Silppua sipulit (2-3 pientä) ja kuori valkosipulin kynnet.
Siivuta purjo ja silppua puoli isoa paketillista pekonia.
Hienonna käsin fetajuustopaketillinen.
Pyöräytä pannulla lampaan jauheliha (tai naudan), sekaan
pekoni, sipulit, purjo, valkosipuli ja reilusti aurinkokuivattua tomaattia, viimeksi feta.
Tarkista suola.
Tee "munamaito".
Viisi kananmunaa, kolmen juuston ruokakermapurkillinen, loraus
kermaa, suolaa, pippuria myllystä, timjamia, rosmariinia ja juustoraastetta.
Tarkista suola!

Kaada uunipellille taikinan päälle lihaseos ja levittele tasan.
Lampaan jauhelihaa käyttäessäsi voit maustaa mintulla ja
reilummin rosmariinilla.
Lisää munamaito ja hiukan juustoraastetta.

Uunissa 200 astetta noin 35 min. Riippuu uunista.


Kauppalappu :
- Lampaan tai naudan jauhelihaa (700gr.)
- Sipulia
- Purjo
- Valkosipuli
- Feta
- Aurinkokuivattu tomaatti
- Pekoni
- Kananmunat
- Kolmen juuston ruokakerma
- Juustoraaste
- Piirakkapohja, jos tarvitset
- Kermaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti