lauantai 31. elokuuta 2013

Menu nuorten mukaan!! :)


Alkuruoka :

Kesäkurpitsakeitto :

Kuori ja kuutioi kesäkurpitsa ja silppua purjo.
Kuullota parissa ruokalusikallisessa voita ja tilkassa öljyä.
Lisää sen verran vettä että peittyvät.
Lisää loraus valkoviiniä ja kasviskuutio.
Anna tekeytyä parikymmentä minuuttia.
Lisää puoli paketillista Koskenlaskijaa ja desi kermaa.
Murskaa joukkoon yksi valkosipulin kynsi.
Ropsauta hiukan timjamia.
Aja sauvasekoittimella hienoksi ja kuohauta tilkalla kuohuviiniä ylös juuri ennen tarjoilua.

Kauppalappu :

- Kesäkurpitsa
- Purjo
- Valkoviini
- Kasviliemikuutiot
- Koskenlaskija-juusto
- Valkosipuli
- Kuohuviini


Pääruoka :

Grillatut broilerinfileet valkean kastikkeen kera ja nauhapastaa.
Broilerin fileet varmaan jokainen osaa grillata, joten tuo kastike ehkä vaatii selitystä :)

Kastike :
Sulata voita pari ruokalusikallista ja lisää runsas desi vehnäjauhoja (kunnes on paksua)
Anna hieman kuplahtaa. Lisää vähitellen litran verran kana-kasvislientä koko ajan sekoittaen.
Anna porista hiljakseen ja sekoita. Lisää ripaus curryä ja sekoita.
Tarkista paksuus ja maku.
Voit lisätä esim. maustettua fondia tms. jos haluat korostaa makua.

Pastaa keittäessäsi muista suola ja öljy.
Mikäli joudut odottamaan pastan kanssa, lisää tilkka öljyä juuri ennen tarjoilua ja sekoita.

Kauppalappu :

- Broilerin fileet
- Nauhapastaa
- Kana - ja kasvisliemikuutioita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti