perjantai 25. lokakuuta 2013

Possun lapaa ja suppilovahverokastiketta

Hertussa oli possun lapa niin kovassa tarjouksessa, että ei voinut ohi kävellä.

Siis lapa uunivuokaan ja suolaa reilusti molemmin puolin. Anna olla muutama tunti, mieluummin
yön yli.
Laita liha uuniin 160 graadia, joksikin aikaa. Sillä välin
pilko sipulit, peruna ja porkkanat lohkoiksi.
Lisää ne vuokaan ja pari-kolme desiä vettä, riippuen vuoasta.
Loraus punaviiniä ja ehkä lihaliemikuutio murusina sekaan.
Seuraa kypsymistä, sekoittele välillä juureksia ja sipulia.
Kostuta, jos tarpeen.
Kun liha alkaa hajota/irrota luista, alkaa pöydän kattaminen :)

Kastiketta varten silppua sipuli ja laita pannulle sienten kanssa.
Lisää jonkin ajan kuluttua kermaa tarpeen mukaan.
Suolaa ja ehkä pippuria.
Muita mausteita maun mukaan.
Suurusta esim. maissitärkkelyksellä (liuota ensin pieneen vesitilkkaan kupissa)


Kauppalappu :

- Possun lapa
- Sipuleita
- Perunoita
- Porkkanoita
- Punaviini
- Lihaliemikuutiot
- Suppilovahverot
- Kermaa
- Maissitärkkelys

2 kommenttia:

  1. Kuullostaa hyvältä ! :) Resepti vaikuttaa pulled porkin muunnelmalta ! :) Ite oon tehny kaslerista ja suolalavasta ja makoisaa tulee ! NAMS !

    VastaaPoista
  2. Olet Juho oikeassa, tämä on repimistä vaille :)

    VastaaPoista