lauantai 5. lokakuuta 2013

Risottopaellavaimikäsenytoli :)

Tämä on aika mielenkiintoinen resepti.
Se ei alunperin ole omani, mutta otin vapauden tuunata sitä, koska
"voimaa" puuttui.

Siis.
Käyttäessäsi pakastekatkarapuja, ota ne sulamaan.
Kiehauta noin litra vettä ja heitä sekaan pari kanaliemikuutiota.
Silppua yksi tavallinen ja yksi salottisipuli.
Kuullota toisessa, isossa kattilassa tai kasarissa parissa ruokalusikallisessa voita
sipulit, viitisen desiä Arborioriisiä ja sahramia (maun mukaan-monet eivät
pidä sahramin mausta, mutta väristä kylläkin. Ole varovainen)
Imeytä vähitellen lisäillen kanalientä kattilaan ja anna kypsyä.
Kun kanaliemi on loppu, lisää pari desiä valkoviiniä ja imeytä sekin.
Sitten lisää parisataa gr. katkaraputuorejuustoa. Sekoittele rauhallisesti.
Tarjoa limelohkojen kera ja mausta tarvittaessa limepepperillä (sisältää mm. korianteria)
ja sweet chili saucella. Ehkä jopa mintulla...


Kauppalappu :
- Katkarapuja pari pussia
- Arborioriisiä
- Sahramia
- Tavallista ja salottisipulia
- Lime
- Limepepper
- Sweet chili sauce
- Katkaraputuorejuusto
- Kanaliemikuutiot
- Voi
- Valkoviini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti