Ei ihan Espanjan mallin mukaan, mutta sovellettuna sopivaa :)
Kaada paellapannulle RUNSAASTI oliiviöljyä ja lämmitä.
Lisää silputtu valkosipuli ja sipuli.
Freesaa rauhassa.
Tipauta mukaan laakerinlehti ja timjamia.
Lisää paprikapalat ja chilitahna (teelusikallinen max.) tai chiliä maun mukaan.
Vihreät pavut mukaan ja sekoittele hellästi :)
Ripauta mukaan sahramia, siis ripauta :) antaa muuten liikaa makua.
Ropistele sekaan paprikajauhetta ja yrttimaustetta (Esim. Provence tai Välimeren yrtit)
Hieman ketsuppia tai tomaattipyrettä.
Kunnon kumaus valkoviiniä (käytän usein El Tiempo puolikuivaa)
Sitten Arborio-riisiä ja Jumalan kunniaksi riisi lisätään ristin muotoon.
Sitä on sopivasti kun saat ristin tehtyä niin että riisiä jää myös pintaan "yli".
Sekoita riisi rauhallisesti sekaan ja lisää kana-tai kasvislientä noin litra.
Ripottele persiljaa sekaan ja simpukoita sekä katkarapuja.
Älä keitä enää vaan anna kuumentua.
Pinnalle vaaleaa parsaa.
Taputtele pinnan alle.
Kunnes on "kuivunut", niin riisi on kypsää.
Koristele persiljalla, sitruunalohkoilla, minitomaatin puolikkailla, paprikarenkailla ja jättikatkaravun pyrstöillä.
Kauppalappu:
- Oliiviöly
- Sipuli
- Valkosipuli
- Paprikat ja suippopaprikat
- Laakerinlehdet
- Timjami
- Chili (tahna)
- Pavut
- Sahrami
- Paprikajauhe
- Yrttimauste
- Ketsuppi tms.
- Valkoviini
- Arborioriisi (Risellalla myös risottoriisin nimellä, mutta mieluummin aitoa)
- Kana tai kasviliemikuutioita
- Persilja
- Simpukat
- Katkaravut ja jättikatkaravun pyrstöt
- Vaaleat parsat
- Minitomaatit
- Sitruuna
- Kenties maalaispatonkia
- Joskus voi lisätä myös kananpojan koipinuijia...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti