torstai 11. heinäkuuta 2013

Pizzaa.

Pizzan tekeminen on makuasia kirjaimellisesti.
Täytevaihtoehtoja on mahdottomasti ja yhdistelemällä voi saada erikoisen hienoja makuelämyksiä.
Esimerkkinä eräs ystäväni tilasi pizzan : Kinkku-katkarapu-persikka-aurajuusto ja juomaksi Irish Coffeen...

Tänään tällaisia.
Pohjaohjetta en sen kummemmin neuvo, tuntuu jokaisella olevan omansa.
Sen sijaan vinkki siitä eteenpäin.
Öljyn kevyt lisääminen taikinan päälle ennen tomaattisosetta ja juustoa aiheuttaa täytteistä riippuen (niissä ei saa olla öljyä) melko maukkaan lisän kokonaismakuun.
Öljyn kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, koska liika kosteus pilaa kokonaisuuden.

Täytteinä : Kinkku-ananas-katkarapu-herkkusieni (tuoreita sieniä kaupasta ja käytä pannun kautta kovalla lämmöllä, etteivät ui nesteessä).

Myös : Mozzarella-pesto ja päälle muutama basilikan lehti. Tähän ei kannata lisätä öljyä, koska pestossa on.

Paistaminen uunissa 250 astetta, noin 7-8 mín.

Grillissä epäsuoralla lämmöllä grillin tehosta riippuen muutamasta minuutista eteenpäin.
Kannattaa seurata että opit tuntemaan grillisi.
Laita pizza parilapuolelle ja alle mieto lämpö. Avoimelle puolelle kovempi lämpö, jolloin
pinta saa hyvän pinnan.

Kauppalappu :

- Pohja-ainekset (laiskemmille valmispohjat)
- Kinkku (tai ylikypsä lihapala, josta leikkaat sopivia paloja)
- Katkaravut
- Sienet
- Ananaspalat
- Öljy, ellei kotoa löydy
- Tomaattisose tai ketsuppi
- Mozzarellajuusto
- Pesto
- Basilika
- Juustoraaste (sekoitan yleensä mozzarellaraastetta ja emmentalia)

,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti