Rosmariiniperunat vaikka pihvin kaveriksi.
Pese perunat esim. potato-hanskoilla. Huuhtaise kevyesti.
Lohko perunat suunnilleen samankokoisiksi paloiksi kunnollisella veitsellä.
Sellainen on paras, minkä terässä on ovaalileikkauksia molemmin puolin. Siihen eivät palat tartu kiinni.
Erikokoisista perunoista tulee tietenkin erilaisia paloja, mutta ajattele
että kypsymisaika pitäisi olla sama.
Lohkottuasi perunat kuivata ne talouspaperilla ja laita kulhoon.
Lisää oliiviöljyä, rosmariinia ja murskattua valkosipulia.
Sekoita hyvin, mutta rauhallisesti.
Vähitellen perunamäärän lisääntyessä, lisää öljyä, rosmariinia ja valkosipulia, jos on tarvis.
Anna saada makua tunnin verran. Välillä sekoittaen.
Paista uunissa 225 astetta ja suolaa välillä. Aika riippuu uunista ja siitä teetkö kiertoilmalla, vai et.
Seuraa pintaa ja maista tarvittaessa.
Kauppalappu :
- Perunoita (Siikli mieluiten)
- Oliiviöljy
- Kuivattu rosmariini
- Valkosipuli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti